Spirit of Burgas

SPIRIT of Burgas е вълнуващ, нов фестивал в България, който ще се състои на брега на Черно море от 15ти до 17ти август 2008г. Разположен на златните пясъци на Централния плаж, SPIRIT of Burgas ще бъде празник на музикалните изкуства, представяйки някои от най-добрите български музиканти, наред с известни международни артисти. До момента потвърдени са изявите на Groove Armada DJ Set (Andy Cato), Pharaohe Monch, The Sisters of Mercy, Pendulum DJ Set&MC Jakes, Asian Dub Foundation, Bonobo Live, както и вечери на Метрополис и HMSU и много други.

SPIRIT of Burgas ще бъде първото събитие от този вид в България, включващо няколко музикални зони, покриващ всички музикални стилове. И ако това не ви е достатъчно, ще има и спиращи дъха гледки от фестивала и черноморското крайбрежие.

Един от официалните медийни партньори на събитието ще бъде MTV European, които ще направят фестивала специален. Предаванията ще се излъчват в европейската мрежа на MTV, включвайки ексклузивни кадри "зад сцената" най-новия и най-очаквания фестивал в югоизточна Европа. SPIRIT of Burgas е официален партньор с MTV Europe Foundation и програмата MTV EXIT(End Exploitation and Traffickin), която цели да повиши вниманието, да предотвратява трафика и експлоатацията на хора и да поощрява младите хора да контролират бъдещето си. За повече информация посетете: www.mtvexit.org, www.mtv.tv.

Фестивала SPIRIT of Burgas, под патронажа на кмета на община Бургас - г-н Димитър Николов има за цел да обхване съвременната култура и изкуство, и да осигури забавления за местните и за почиващите в Бургас и околностите хора, да осигури поле за изява на музиканти, артисти и всякакъв вид нестандартни творци.

Желанието на града, кметството и организаторите да направят толкова голямо събитие, което да обхваща съвременната музикална култура прревръща Бургас в най-доброто място за дом на SPIRIT of Burgas. Разположен на красивото черноморско крайбрежие, Бургас е четвъртия по големина град, с население 250 000 жители. През летните месеци градът се изпълва с общо 500 000 човека, дошли именно тук заради прекрасната комбинация от море, слънце и природа.

Присъствали: Nadia Hristova

Коментари

коментари от Disqus