Soul II Soul

Bushmills води у нас култовите Soul II Soul

Най-награждаваното ирландско уиски Bushmills ще доведе за първи път у нас Jazzie B - създателя на култовата британска легенда Soul II Soul. В саундсистем формат, включващ диджейски сет с изпълнения на живо на две вокалистки, Jazzie B ще залее Варна и Пловдив с цялата енергия и динамичност, с която години наред Soul II Soul зареждат феновете си по целия свят. Достатъчно е споменаването на безспорните хитове ‘Keep On Moving’ и ‘Back To Life’, за да се опише цялата емоция и неспирни танци, които очакват посетителите на двете специални събития на Bushmills.

Още 13-годишен Jazzie B прави своите първи крачки в музикалното поприще. Намира и съмишленик в лицето на своя приятел от училище Daddae, който споделя увлечението му към реге музиката. Три години по-късно обаче и двамата са наясно, че соул музиката е тяхната страст. И така се появява Soul II Soul.

„Спряхме се на името Soul II Soul, не само защото пускахме соул музика, а и защото то напълно изразяваше нашата същност – две сродни души, които, освен, че са истински приятели, са неразривно свързани и в работата си. Още от деца бяхме истински тандем и през всички тези години Daddae е бил част от всичко, което правя.” – споделя Jazzie B напълно в духа на Bushmills Brothers. Двама души споделящи еднакви ценности, вкусове и очаквания към живота.

Разбира се, и успехите не закъсняват. Два пъти носители на Грами, с продадени над 6.8 млн. албуми, Soul II Soul се превръщат в живите легенди на музикалната сцена.

Заради усета му към качествения и непреходен саунд, Jazzie B често е наричан от медиите и критиците „доставящият удоволствия”. И близо 30-години той не престава да се раздава, а напротив - достойно защитава прозвището си. Затова и голяма част от неговата кариера е свързана с клубните му участия.” За мен форматът саундсистем е изключително много благодатен. Още повече защото Soul II Soul стартира като саундсистем проект. Сега е абсолютно същото като преди с изключение на това, че времената са различни и вместо да правим компилации на аудио касети, сега правим записи на CD-та.”- споделя Jazzie B.

Автентичен и неподправен като самото ирландско уиски Bushmills, Jazzie B ще превърне всяка от изявите си у нас в истински празник за родните меломани.

Коментари

коментари от Disqus