Петното на Роршах представя:

NIRVANA Tribute - Live
31 януари, четвъртък

Отваряне: 20:00 ч. Начало: 22:00 ч.

Изпълнители:

Виктор Стамболов (Gabana) - китара/вокал
Ангел Дюлгеров (Free Style/Tube Hedzzz/Gabana) - китара
Стойко Милев (Free Style/Gabana) - бас/акордеон
Никола "Никсън" Джоков (Gabana) - барабани/бек вокали

Билети: В клуба - 8 лв.
За резервации на места: 0899 44 88 96

Избран за събитие №1 от феновете на клуб Stroeja за 2011 г., трибютът включва 2 части - в първата музикантите ще изпълнят целия легендарен MTV unplugged, а втората част ще бъде своеобразен THE BEST на Nirvana, с едни от най-обичаните им парчета!

Nirvana е американска рок-група, обърнала музикалната индустрия в средата на 90-те години. Кърт Кобейн, Крист Новоселич и Дейв Грол стават водачи на т.нар. поколение X в Щатите.

Огромният успех на бандата и албумът Nevermind допринасят за изстрелването от клубове и зали към стадиони на някои от най-обичаните гръндж групи като Alice in Chains, Mad Season, Mudhoney, Pearl Jam, Soundgarden и др.

От създаването си, Nirvana има издадени 3 дългосвирещи албума, с продажби от над 50 млн копия.

"MTV Unplugged in New York" е акустичен лайв албум на NIRVANA, записан на 18.11.1993 г. в Sony Music Studios в Ню Йорк за MTV-сериите Unplugged.

В стила на групата да нарушава традициите, NIRVANA изпълнява сетлист съставен предимно от по-малко известните си песни, както и кавъри на The Vaselines, David Bowie, Meat Puppets и Lead Belly.

Албумът дебютира под номер 1 в Billboard 200 и до днес е продал над 10 млн. копия. През 1996 г. печели Грами за Best alternative performance.

Коментари

коментари от Disqus