Drum’n’Jazz Vol.2Всички помнят невероятното шоу от 29­ти октомври миналата година с участието на Стоян Янкулов Квинтет и Future Prophecies (Норвегия), като специални гости на първото издание на Drum'n'Jazz. Големият интерес към това хибридно събитие, обединяващо на една сцена авангардни музикални стилове – дръм енд бейс и ейсид джаз – убеди организаторите от HMSU да зарадват меломаните и тази година с второ концептуално издание ­ Drum'n'Jazz vol.2. Drum'n'jazzВ центъра на събитието, което ще се проведе на 9­ти декември в столичния клуб Блек Бокс, ще бъдат легендарните EZ Rollerz (dj set feat. Messy MC) от Великобритания, култовият български изпълнител Теодосий Спасов и небеизвестните Блуба Лу. Заедно с тях водещите ди джеи от HMSU ще се погрижат за доброто настроение на аудиторията. За да не остане и част от клуба без звук, организаторите са подготвили втора зала, в която ще бъдат представени експериментални музикални стилове – idm, електро брейкз, индъстриал електро с ди джей сетове и изпълнения на живо от основните представители на тази музикална сцена в България.
Билетите за събитието вече са в продажба, чрез мрежата на TicketStream (www.ticketstream.bg) на специалната цена от 12лв. На място цената ще е 15лв. Екслузивен вход на цена от 20лв осигурява улеснен достъп до събитието и специалната ареа за артисти и медии.


Минифестивал подготвят HMSU за съботната вечер

на 9ти декември

Събитието под надслов Drum and Jazz vol2 обединява на една сцена дръм едн бейс, джаз и етно музика, а гости на вечерта ще бъдат Теодосий Спасов(България), EZ Rollerz (Великобритания), Блуба Лу (България) 
 

В голямата зала ще открие програмата EXo /H.M.S.U/, който ще представи парчета от авангардните стилове дъбстеп, грайм и брейкстеп, добили през последните две години широка популярност в англия и европа. Бавни счупени бийтове, мелодични луупове, рециклирани вокали и плътна бас линия са характерните черти на този звук, който се радва на все по-голяма популярност и в България.

Втори в програмата, ще бъдат Блуба Лу в състав Димитър Паскалев, Константин Кацарски и Адриана Попова. Групата ще представи на живо творби от новия им албум World Melancholy, чиято премиера предстои през 2007-ма. Музиката на Блуба Лу може да бъде чута и закупена онлайн на адрес http://www.blubalu.net

Един от най-нетрадиционните, но горещо очаквани дуети ще бъде този на Теодосий Спасов (Кукер Мюзик) и Иван Шопов (Cooh/HMSU), които представят на живо вероятно най-силния албум с ремикси на 2006-та - Kuker Remixed. В компилацията са включени авангардни електро-акустични преработки на творби на музиканти, записващи за Кукер Мюзик сред които Теодосий Спасов. Антони Дончев, оркестър Карандила, Ева Квартет и др. Иван Шопов, известен още като Cooh е най-успешния български дръм енд бейс продуцент, с над 10 издадени плочи за европейски лейбъли. Майсторските ремиксите на Cooh, обаче, се различават от обичайната му продукция с по-бавни ритми и плътност на звука.  

За легендрните англичани EZ Rollerz това ще бъде първото посещение в България, но те вече го очакват с нетърпение, тъй като мълвата за успеха на събитията на HMSU и емоционалната публика, която ги очаква, вече се носи в английските ъндърграунд среди. Самите EZ Rollerz в състав Алекс и Джей, вече имат зад гърба си три успешни албуми, парчета от които взривяваха класациите години наред. В момента EZ Rollerz са се съсредоточили в работата около собственият им лейбъл (с над 40 издания до момента) и подготвят своят предстоящ четвърти албум, парчета от който ще бъдат представени и на 9ти декември.

След 03:00 ще станем свидетели на екслузивни бек-ту-бек(back2back) сетове, в които ще работят заедно зад пулта артистите на HMSU - Конспиратор(Konspirator) и Мокс(Mocks), Тарги(Targy) и Огонек(Ogonek), а краят на вечерта ще бъде озвучен с мелодичен джънгъл от ЕйсидТрип (AcidTrip).  

Втората зала ще предложи приятни изненади на посетителите. В нея ще могат да бъдат чути уникалния live сет от Rez and Mloski (Jisatsuken/BG), великолепни електро парчета от дамата на българската брейкс сцена Error Beauty, a добре познатите ни ветерани на електронната сцена Seko и Shamanez от Z-Dimension ще се изявят в новото си превъплъщение с брейкор сетове.

Програма на вечерта по часове

Голяма Зала /2ет./ 

22:00 - 23:00 - EXo - H.M.S.U. // BG

23:30 - 00:30 - Bluba Lu - blubalu.net / GLO // BG

00:30 - 01:30 - Cooh feat. Teodosi Spasov Live - BG

01:30 - 03:00 - Ez Rollers feat Messy MC - Intercom / Moving Shadow // UK

03:00 - 04:30 - Konspirator b2b Mocks - H.M.S.U. // BG

04:30 - 06:00 - Targy b2b Ogonek - H.M.S.U. // BG

06:00 - 07:00 - Acidtrip - H.M.S.U. // BG 

Втора Зала /1ет./

22:00 - 01:00 - Various Music

01:00 - 02:00 - Funkusion - BG

02:00 - 03:00 - Error Beauty - Breaktrue // BG

03:00 - 05:00 - Res and Mloski - Jisatsuken // BG

05:00 - 06:00 - Seko - Z-Dimension // BG

06:00 - 07:00 - Shamanez - Z-Dimension // BGG

HMSU за пореден път предлагат и най-доброто съотношение цена-артисти-удоволствие. Билети на цена от 12лв са в продажба в мрежата на TicketStream, а цената на входа ще бъде 15лв.

Екслузивен втори вход ще бъде отворен за желаещите да получат допълнителни удобства по време на събитието. Цената за достъп през него ще бъде 20лв като посетителите избрали тази опция ще получат възможност да наблюдават спектакъла от балкона на клуба.

Присъствали: AquilaX

Коментари

коментари от Disqus