Bluba Lu Behind The Curtain

WHAT IS BEHIND THE CURTAIN?

Какво има зад завесата?

Емблематичния въпрос на американската ъндърграунд икона Лори Андерсън определя търсенията и интерпретациите на съвременния свят от цяло поколение пост-модерни артисти. Времето на революциите е изместено от загриженото ежедневие, където нищо не е еднозначно. Паралелните реалности на глобализацията, медийната инвазия на краткотрайни ценности, глобалното затопляне, информационното замърсяване, завръщането на религиите, скоростта, спомените и загиването на езиците, бъдещето на децата, цветята, новите измерения на любовта и свободата.....Завесата днес не е желязна. Тя е тънък екран, върху който се проектират нови герои и послания.

Блуба Лу поставят за първи път този уникален мултимедиен пърформанс през 2002-ра година в Софийска градска художествена галерия. Групата е поставена в среда от нейните собствени паралелни изображения. Този сложен мултимедиен сандвич интерпретира паралелните светове, за които музиката на Блуба Лу разказва.

На 26.11.2007, пет години по-късно Блуба Лу ще поставят отново "Зад завесата" с нова звукова картина. Днес концертът е изграден върху "Световна меланхолия": последния симфоничен албум с участието на Андрония Попова- Рони и 40-членен симфоничен оркестър.

Присъствали: AquilaXИцо

Коментари

коментари от Disqus