Ал Ди Меола е световна джаз звезда, която радва любителите на музиката вече четири десетилетия. За българската публика ще бъде удоволствие да се докосне до магията на един от най-доказаните майстори на джаз китарата.

Кариерата на Ал Ди Меола започва през далечната 1974 година в групата на пианиста Чък Къриа, а соловите му проекти датират от 1976 година. Дискографията му наброява 43 албума, сред които и мултиплатиненият „Петък вечер в Сан Франциско“.

През бляскавия си артистичен път Ал Ди Меола работи с най-добрите имена на световната сцена – Стенли Кларк, Карлос Сантана, Жан-Люк Понти, Джон Маклафлин, Пако Де Лусия и много други. Награждаван 4 пъти за най-добър джаз китарист, Ал Ди Меола не спира да ни поднася експлозията и емоцията на своята музика.

Световното турне New World Sinfonia на Ал Ди Меола ще завърши в България, при това не с един, а с цели два концерта – в София и Пловдив. Това се превръща в най-значимото културно събитие през есента на 2010 година.

За разлика от гостуването си в Пловдив през 2008 г. сега Ал ди Мола е без акордеонист, но за сметка на това е с басист и барабанист. Ал Ди Меола квинтет са Al Di Meola – китара, Peo Alfonsi – Китара, Gumbi Ortiz – Перкусии, Peter Kaszas – барабани, Victor Miranda – акустичен бас.

Билети за шоуто в Пловдив на промоционални цени от 20 до 60 лв. се продават в мрежата на Eventim и online на www.eventim.bg.

Коментари

коментари от Disqus