2Days Live Festival

Spectrum Event Agency, Dingo Music и Club Lebowski

Представят

2days Live

Пловдив, Лятно кино Орфей, 9 и 10 Юни 2010 г., 19.00 часа Central Side (Пловдив), Red Pack (Пловдив), Insult (Полша), Daily Noise Club (София), Sick Stars (Унгария), Apache (Сан Франциско, САЩ)

Билети: 18 лева за двата дни, 13 лева за един ден

Пловдив ще е домакин на двудневен музикален празник под надслов 2days Live и с участието на групи от Полша, Унгария, САЩ и България.

Първият ден на 2days Live ще започне с горещите млади рапъри от Пловдив Central Side. Central Side се събират през 2006 година, повлияни от задокеанското звучене на стилове като хип-хоп, ърбан, електро-хоп и R&B. Следват едни от героите на пловдивската hardcore и hip-hop сцена - Red Pack (Червената Глутница). За участието си Red Pack са подготвили поредния авторски еклектичен сет, който напомня за стилова необремененост и вечната нужда от революция. Вечерта ще завърши с тежкия звук на поляците от Insult, които са на турне под надслов Primal Therapy Tour! Още от създаването си през 2006-та те имат за цел да свирят alternative metal – ниски китарни акорди, здрави барабани и мелодичен вокал, който не се страхува да използва крясъка като начин на изразяване.

Вторият ден на 2days Live продължава с гостуването на банди от Унгария и САЩ, както и утвърдените рокаджии от София - Daily Noise Club. След като направиха съвместен гиг през април, Daily Noise Club и унгарците от Sick Stars са отново заедно на една сцена за поредната доза яко забиване. Sick Stars започват в началото на 2000-та, запленени от пънк, глем и слийз рока и банди като Hardcore Superstar, Backyard Babies, Brides of Destruction и The Hellacopters. Хедлайнери на втората вечер са американците от Apache. В състав от бивши членове на The Cuts, Parchman Farm и Ghenghis Khan, тази банда няма нужда от представяне. Или поне такова не е нужно, ако сте от крайбрежието на Сан Франциско. С елементи на седемдесетарски пънк-рок, глем звучене и мощни барабани, парчетата на Apache се открояват на фона на всичко останало и звучат като нищо до сега. Бийтът им е достатъчно тежък, за да се носи по вълните, а китарите вадят звук, който Хендрикс и Кобейн щяха да харесат. 4 пича – китара, бас, барабани и вокал - рокендрол като нагорещен чук! Не пропускайте събитието, което ще ви оправи настроението и ще ви върне вярата в качествената музика. Така ще посрещнете лятото по-добре!

Линкове:
www.clublebowski.com
www.dingomusicbg.com
www.myspace.com/sfapache
www.myspace.com/insultbandpl
www.myspace.com/dailynoiseclub
www.myspace.com/sickstarsband

Коментари

коментари от Disqus