Mind Trips

MIND TRIPS

Стил: Lounge/Chill Out

Mind Trips са:

  • Александър (Китара)
  • Бурян (Бас)
  • Ясмин (Клавири)
  • Владо (Тромпет)
  • Панчо (Перкусии)
  • Метин (Барабани)
  • Росена (Вокали)

Mind Trips е сформирана през 2001 от Бурян (басист, професионален тон-режисьор и музикален продуцент към едно от най-популярните столични студия – Graffitti Studio) и Сашо (китара) от група Shake. По-късно към тях се присъединяват Ясмин (кавирни) от Transformation (група експериментираща в сьчетанието на Drum N’ Bass с български народни мотиви). През 2005 Росена (вокали) се присаединява към момчетата от Mind Trips и започват работа по първия си студиен албума “Sin”. Стила на групата е насочен изцяло към Lounge и Chill-Out звученето с елементи на House, Drum N’ Bass и Trip Hop стилове .

През 2006 година, пет години след създаването на проекта Mind Trips, е факт дебютният албум на групата – "Sin" (Грях) издаден от Vitality Music. 10-те парчета от него са записвани в продължение на година и половина в култовото Graffitti студио, което е и финансовият продуцент на албума. Албумът носи лежерността на chill-out и lounge звученето характеризиращо стила на групата. Гости в проекта са Владо (тромпет), Цветан Чобанов (клавири) и Венета и Радина от Strings (цигулки). Дискът е записан, смесен и мастериран в Graffitti студио от Бурян Маслев.

Музиката на Mind Trips обещава едно истинско пътуване на съзнанието и удоволствието от качествен български chill-out.

През 2006 година Mind Trips правят преработка на песента на Деси от Phuture Шок за компилацията на българската фирма “Денил”.

В началото на 2007 година кам проекта се присъединяват Панчо от група Исихия на перкусиите, Метин на барабаните, и Владо на тромпета. Mind Trips започват представяне на авторската си музика пред публика. Изявите на Mind Trips са предимно в популярни и интериорнно издържани клубове, като: Yalta Club, Black Label, Alcohol Beach и Social Jazz Club.

На конкурса “Златна Пролет 2007” на Б.Н.Р., песента "Trippin'" на група Mind Trips, им донесе приза за дебют на годината и наградата на журналистическата гилдия.

В началото на 2008 година, песента “Trippin’” е вкючена в компилацията на Relaxator’s Dance Company – “Future Nu Jazz” , като откриващ трак и единствената българска песен в диска.

Коментари

коментари от Disqus