Pop&Roll

Pop&Roll е танцова група, създадена през 2010 г. и събираща на едно място едни от най-добрите професионални танцьори и артисти в България с дългогодишна практика и опит в сферата на стрийт културата. От създаването си до днес артистите от Pop&Roll са едни от най-търсените гост изпълнители на почти всички големи фестивали, концерти, танцови школи и училища. Членовете на групата имат куп награди от най-големите танцови състезания у нас и в чужбина, като често са канени и в ролята си на авторитетно жури.

Pop&Roll са: Катерина Нонова, Яница Станкева, Силвия Молева, Костадин „Екзарка“ Екзаров, Боян Пехливанов, Николай Камишев, Ивайло Стефанов, Никола Горялов (барабани), Самуил Топалов (бийтбокс, глас), Михаела Михайлова (вокал).

Pop&Roll е уникална комбинация от историята на всеки един от членовете на групата, обединени от желанието да изучават и усъвършенстват есенцията на движението непрекъснато.

Различните школи и стилове - попинг, уокинг, хаус, хип хоп, уакинг, брейк, които всеки от членовете на групата носи със себе си, водят до едно ново за България поднасяне на стрийт танца – чистият и първичен уличен танц, лишен от самоцелната атрактивност на масовото представяне на стрийт стиловете, съчетан с опита и креативността на някои от основоположниците на това изкуство в световен план.

Част от артистите на Pop&Roll, заедно с онсователите Sleepwalkingz, са и сред виновниците за единствения по рода си в България международен младежки фестивал за стрийт танци и градска култура Jam On It, който тази година се проведе за тринадесети пореден път и благодарение на който българската публика има възможността да се срещна с легенди като Къртис Блоу, Яра Браво, DJ Vadim, Марли Мaрл, Ърбан Артистри, Кен Суифт и Мистър Уигълз.

Коментари

коментари от Disqus