LocoMondo

От 2004 година, групата е издала 5 албума, с турнета екслузивно в Гърция, Германия и Холандия, бележещи изключителен успех. За това време, Locomondo дели сцената с популярните Manu Chao, The Skatalites, Chumbawamba, Alpha Blondie, Ojos de Brujo, The Wailers, Asward и Ska Cubano. Сред имената, с които работят са Ампаро Санчес от Amparanoia, Нати Бо от Ska Cubana, Ван Гордън, ветеранът тромбонист на Studio One.

Гръцката версия на сингъла на групата от Германия Beat n’ Blow - “Hei Girl”, в записа на която LOCOMONDO участват, получава изключително ефирно време в радиата Funkhaus Europa и Radio Multiculti.

Locomondo влизат в класациите на Radio France International ; включени са в Aвгустовското CD издание от 2008-ма година, на Германското списание за реге – „Ридим”; от 2007 година са част от семейството на „Radio Chango”.

През 2008-ма – записват саундтрака на филма „To gamilio party” (бг. Сватбено парти), режисиран от известният американски режисьор с гръцки произход Кристин Крокос.

През 2009-та – взимат участие в серия от фестивали в Германия, измежду които - Stemweder, Fusion Festival и Chiemsee реге фестивал.

През Ноември 2009-та, групата издава двойно CD с изпълнения на живо - „Locomondo Live”. Кавърът на LOCOMONDO на популярната песен „Frangosyriani” e включен в най-новия филм на Фатих Акин – „Soul Kithen”, спечелил Специалната Награда на Журито на Венеция Филм Фест през 2009 –та

През Май, 2010-та, групата представя песента „Goal!” (“Гол”), вдъхновена от красотата на футболната игра, която, през Юни на същата година, е представена и на немски език, със заглавието „ Тor!”

В концертите си на живо, Locomondo се стремят да уловят чувството и енергията на парти настроението, като споделят общото преживяване и усещане на публиката за грандиозна „фиеста”. Много от песните им са хитове в родната им страна – Гърция.

Коментари

коментари от Disqus