Emalkay

Дъбстеп продуцентът родом от Бирмингам - DJ EMALKAY- /ЕМ-АЛ-КЕЙ/ е един от най-вълнуващите нови таланти, изплували на електронната сцена.

Имайки в предвид, че преди е подписал договор с продуценската компания Boka Records, Емалкей има богато минало зад гърба си – най-забележим, от които е ‘химна’ „Мecha” през 2007 година, който се счита за инициатор на тежките, пробиващи мозъка – дъбстеп звуци, и проницателен бас. През 2008 с продукцията на 'Explict' , престижната продуцентска компания Dub Police е привлечена от Емалкей, като за в бъдеще павира пътя му към успеха.

Унищожителният хит ‘When I Look at You’ достига невероятните 10 милиона гледания в youtube, и през последните 2 години е специалитет на почти всеки DJ.

Oт тогава, той продължава да печели нови и нови фенове с релийзовете си към Dub Police, както и дъщерния им лейбъл Storming Productions. С внушителния си албум ‘Eclipse’, който отново тества устойчивостта на звуковата система, Емалкей си пробива път навсякъде из електронната сцена. Накратко – съдейки по музикалната му еволюция последните няколко години, музиката му е изпълнена с новаторски и разбиващи продукции, които правят името 'Emalkay' да бъде на световно ниво. Оставащ верен на себе си, и музиката, която прави, звуците му са предимно в диапазон от 140bpm, но е възможно да го видите да експериментира с ритмични звуци със скоростта на светлината.

Въпреки че е против волята му да изневерява на репутацията си, Eмалкей вече продължава напред с нови проекти, имайки за цел да продължат музикалната му градация. С привършването на албума, той отделя време по работата на нови материали, съвместно с певци (вокалисти), и заедно продължават да поддържат свежата атмосфера в студиото.

Тази година с 2 турнета в САЩ и Канада, отделно бидейки звездата в двата световно известни фестивала - Glastonbury и Outlook , както и редовните му изяви във Fabric, Емалкей не показва никакви признаци на забавяне на темпото.

Tracks and old mix: here

Коментари

коментари от Disqus