DOCTOR P

Doctor P, известен още като Шон Брокхърст прекарва много от своите тийнеджърски години избухвайки със своите приятели, свирейки на китара и барабани. Придобиването на синтезатор Yamaha и часовете прекарани на Plastation’s Music 2000 засилват интересът му в света на електронната музика и той започва да продуцира свой собствени експериментални тракове. Заинтригуван от високо-енергийните бийтове, ранните му звуци са предимно денс с дръм и бас привкус. Шон започва да прави парчета под псевдонима Dj Picto и в сътрудничество с Trolley Snatcha и Amadeus под името Sounds Destructive. Заедно с тях прави първия си релийз ‘The Lawnmower Tune’ за лейбъла Cyntax Error.

Следват още няколко релийза за Cyntax Error, Second City Records и Mutation с неговия солов трак ‘Raving Rudeboy’ ремиксиран от Dj Zen. Това засилва интереса към него в дръм и бас сцената и скоро Шон започва да говори с DJ Swan-E, който държи лейбала Maximum Boost. Това води до техния общ проект Slum Dogz.

Потопен в експериментиране с нови звуци, Шон забелязва появяващия се нов жанр в бас музиката - дъбстеп. Вдъхновен от парчета като Cockney Thug на Rusko, той решава да направи няколко трака и така създава ‘Gargoyle’, скоро последван от умопомрачителният ‘Badman Sound’ (Dub Police), който скоро започва да бъде въртян от Rusko и други Dj. За да отбележи началото на новият си звук, Шон променя псевдонима си и става Doctor P.

Когато пуска новият си трак ‘Sweet Shop’ в MySpace за да види интереса, Doctor P дори не подозира, че това ще промени курса на дъбстеп историята и ще насърчи цяло ново поколение от фенове. Звън на клавиши на пиано и комбиниране на акорди с вокал за създаване на old-skool хаус бийт, Шон създава интро което примамва слушателите във фалшиво чувство за сигурност преди да ги шокира с дроп от който да ти падне ченето в дълбок баслайн допълнен със скърцане на синтезатор. ‘Sweet Shop’ бързо се превръща в основна част на почти всеки дъбстеп сет.

С признанието от други DJ и усилена работа, скоро той се превръща във феномена ‘Doctor P’, който придобива още по-голяма популярност след като започва да диджейства по целия свят и ремиксира парчета за уважавани артисти като Dan le Sac vs Scroobius Pop, Example и Plan B.

Бъдете нащрек за непрекъснатият поток от оригинални тракове и ремикси в Дъбстеп и Дръм и Бас сцените и не пропускайте да посетите някое от непрестанните турнета на Doctor P!

Коментари

коментари от Disqus