63 High

През 1998 на бял свят се появява пънк рок бандата 63 High, като тогава те са още четири момчета от училище в Солун, в последствие след многобройни смени в състава, групата постепенно придобива по-леко звучене, като се насочва повече към ска музиката с примеси на реге.

63 е сборът на годините на членовете на 63 High, когато те се събират - през 1998 (в момента самоопределят възрастта си като перфектното време да се оженят и да започнат едно по-спокойно съществуване, но всичко ги дърпа далеч от честния и спокоен живот).

Събирайки се с идеята да избегнат ежедневната монотонност и рутинността на дните постепенно групата набира скорост и не след дълго записват първия си диск съдържащ 24 песни, а успоредно с това правят поредица от концерти в цяла Гърция и три в Англия - за пръв път далеч от дома, без пари, но с много безплатно пиене и ядене по местата, където са свирят, както самите те го описват.

През април 2007-ма гостуваха в София, заедно със сънародниците си 2nd Hand. Все по-нарастващият интерес спрямо бандата и добрите впечатления, които оставиха от първата си визита в България ги доведоха тук още веднъж през декември 2007. Този път те направиха два концерта - в София и Пловдив, след които отново оставиха тонове позитивни чувства и емоции. Успоредно с това 63 High издадоха демо диск и са почти готови с вторият си дългосвирещ албум.

Коментари

коментари от Disqus