The Toy Dolls

На 23 март 2007 г. ще бъде ознаменувана 1 година от старта на ТАНГРА МЕГА РОК, като вече е известен и първият участник във всенародните тържества по случай рождения ден на единственото истинско професионално онлайн рок радио в България.

Това са... THE TOY DOLLS!

Легендарната британска пънк група, дала на света веселяшки рок-евъргрийни като “Harry Cross,”, “I’ve Got Asthma”, “Spiders in the Dressing Room”, “Peter Practice's Practice Place” и прословутата преработка на детската песничка от 1957 г. “Nellie the Elephant”, се събира още през 1979 г. в Съндърленд, Англия, и за отрицателно време се превръща в тотален култ, като и до днес не е загубила и грам от популярността си.

Водени от своя основател, фронтмен и единствен постоянен член, Майкъл Олгър, приел ексцентричния артистичен псевдоним Olga, THE TOY DOLLS се открояват рязко на фона на всички други пънк титани от своето поколение (а и от следващите герои в жанра) с това, че вместо остри политически обвинения и социални текстове, те избират за идейна платформа на музиката си купона и веселбата. Другото, с което THE TOY DOLLS изпъкват от масата в понятието "пънк група" (освен с постоянните смени в състава и инфантилните си шарени правоъгълни слънчеви очила, разбира се), е фактът, че и тримата са брилянтни инструменталисти.

The Toy Dolls

Всичко това, както и славата на групата като супер яка на живо, обяснява защо билетите за концертите на THE TOY DOLLS в родната им Англия, както и във Франция, Германия, Испания и Скандинавските страни, свършват седмици, дори месеци предварително! Последното важи с пълна сила и за мащабните европейски турнета на триото през 2004 и 2005 г. - най-успешните в историята им досега.

След като прекараха цялата отминала година в писане на материал за новия си студиен албум, през 2007 г. легендите THE TOY DOLLS ще дойдат за първи път в България, след което групата заминава на поредната си бляскава обиколка из Япония като част от актуалното си турне, протичащо под надслов “Our Last Tour?”. Концертът на светата пънк троица в София ще се състои в зала "Христо Ботев" в петък, 23 март.

За шоуто си на родна земя THE TOY DOLLS пристигат в състава, в който са от януари 2006 г. насам, а именно Олга (вокали и китара), Том Гуубър (бас) и Мистър Дънкан (ударни).

В разговор с мениджмънта на The Toy Dolls успяхме да изкопчим позволение, отнасящо се до всички, които решат да посетят концерта по случай първия рожден ден на Тангра Мега Рок в петък.

И така, носете си снимка-мейкърите! Напълно сериозни сме - на 23 март в зала "Христо Ботев" е абсолютно разрешено и задължително внасянето на всевъзможни фотоапарати и щракането не само на The Toy Dolls, но и на холандските им колеги Mark Foggo's Skasters и, разбира се, на родните гордости Хиподил, C4 и Waste of Time!

Култовата холандска ска банда Mark Foggo's Skasters, дала на света тоталния веселяшки хит "Hashish from Amsterdam", пристигна в България днес, 22 март, малко след 14:00 ч. Марк Фого и момчетата му кацнаха на новия терминал на столичното летище точно ден преди утрешната си изява си в зала "Христо Ботев" по случай рождения ден на Тангра Мега Рок, размениха си хаш... любезности с причакващите ги телевизионни екипи и нахлуха в София...

Музикантите отседнаха в китно хотелче в центъра и веднага се отдадоха на разходки, хапване и пийване, а утре в 12:00 ч. Марк Фого ще бъде специален гост в студиото на Тангра Мега Рок, за да се включи пряко в ефир, а вечерта... Вечерта ще бъде посветена на абсолютно неконтролируема веселба - става дума за рожден ден, все пак!

Да припомним: Освен Mark Foggo's Skasters, по време на концерта в зала "Христо Ботев" ще се изявят и още 4 банди - родните младежи C4 и Waste of Time, хората от народа Хиподил и гвоздеят на вечерта - британските пънк рок герои The Toy Dolls!

Купонът започва в 19:00 ч., а билети от 22 лв. все още могат да се намерят, но само до края на деня. Утре, 23 март, "ценните хартийки" ще струват 28 лв. и ще се продават на касата на зала "Христо Ботев" от обяд.

Присъствали: Теодор ДобревВладимир ВелковAquilaXNeicheizrodka

Коментари

коментари от Disqus