Gorgon Gothic Fest
По случай четвъртата си годишнина магазин „Горгон“ (www.gorgonbg.org) има удоволствието да ви покани на еднодневен фестивал.

На 14 октомври в София, зала 11 на НДК (кино „Люмиер“) сме поканили наши приятели и техните групи от различни стилове-като се започне от дарк уейв до дарк фолк.

Имената, които ще ви забавляват са:

Mizar от братска Македония (те вече ни гостуваха през 2005, но сега ще можете да ги видите в оригиналния състав от 80-те с Горан Таневски като вокал). На събитието ще се представи новото издание на групата - „A view to a flower garden“, което ще се продава на място на промоционална цена.

Daemonia Nymphe от Гърция. Групaта е издавана от Solistitium records (Германия), в момента са артисти на Prikosnovenie (Франция). Свирили са на Wave Gothik Treffen. Музикантите свирят с инструменти, изработени по подобие на древногръцките, познати ни от рисунките по запазените вази и фрески от древна Елада.

Irfan (България) Също издание на френския лейбъл Prikosnovenie. Сравнявани са с Dead can dance,но Irfan преплитат източни мотиви с българска фолклорна музика и ефирен дамски вокал. Irfan имат чисто нов албум, който ще излезе около датата на концерта.

Rose, Rovine e Amanti (Италия). Неофолк дуо с класическа китара и виола. Те също са гостували на най-престижния готик фестивал в Европа-Wave Gothik Treffen. Един ден преди нашето събитие Дамиано Меркури, който е основан движеща сила в групата ще изнесе класически китарен концерт в зала „България“.

Voyvoda (България)-бъдещо издание на Corvus records. Индъстриъл, електро, експериментална музика, балкански фолклор и ретро музика са смесени в прекрасна комбинация.

Kayno Yesno Slonce (България). За тези, които не са запознати - Веселин от Исихия е основна движеща фигура тук. Този път групата ще се представи като трио-две каба гайди и ударни инструменти. Близо до корените!

Цена на билетите: 25 лв. (от касите на НДК и Eventim.bg)

Присъствали: petkoИцоАлександър

Коментари

коментари от Disqus