Original Uman

Original Uman е един от пионерите на белгийската хип-хоп и денсхол сцена. Започва кариерата си в култовата местна рап формация De Puta Madre в началото на 90-те. Прекарвайки времето си по музикалните магазини, Uman сформира реге/денсхол саундистема Bass Culture Sound System през 95-а година, който бързо се установява на върха на белгийската сцена. През годините си печели солидна репутация като изпълнител на живо и неспирно продължава да обикаля сцените в Белгия и Франция наричайки се The Dancehall Punk outta Belgium.

През 2002-ра година излиза първото му EP наречено Original Uman и издадено от BMG, което е последвано през 2005-а от акустичният реге албум "L"aventure c"est l"aventure". Решавайки да се отдалечи от мейджър лейбълите, Original Uman решава да издава музиката си по независим начин, в няколко микстейпа, последният от които излезе преди няколко седмици и се нарича "Umanity".

За разлика от повечето артисти в жанра, текстовете на Uman са често социално насочени, имайки предвид сложната ситуация, в която се намира Белгия от няколко години. Парчето "Bienvenue en Belgique" от микстейпа Umanizm 2, например, събра повече от 100 000 гледания в YouTube за няколко месеца. Смесвайки реге и денсхол, с дрезгав глас близък до познатият на широката публика Lord Cossity, Original Uman е познат и със своето силно присъствие на живо. Обиколил Европа и спечелил доста клашове със своят саундсистем Bass Culture, Original Uman ще бъде специален гост на първата DANCEHALL ARENA.

Пял на една сцена с имена като NTM, De La Soul, GZA, Anthony B и още много други, Original Uman ви обещава, че няма да останете разочаровани.

Коментари

коментари от Disqus